LÄR DIG PARKOUR OCH FREERUNNING

OBS! KURSSTART FÖR TERMIN 2 ÄR FLYTTAD TILL VECKA 17. DETTA KAN KOMMA ATT ÄNDRAS MED KORT VARSEL!

Parkour Academy är kursen där väggar blir till golv. Vi lär dig allt från grunderna i parkour till avancerade flips.  Vi har fyra olika steg och oavsett vilka förkunskaper du har så finns det en kurs som passar din nivå.

ONLINEBOKNINGEN ÄR AVSTÄNGD PGA COVID-19, MEN DU KAN BOKA VIA MAIL HÄR

BOKA KURSPLATS VIA MAIL

 PROVA PÅ-TIDERNA ÄR INSTÄLLDA TILLS VIDARE

Är du osäker på vilken nivå som passar? Då går det bra att komma på någon av våra prova-på-dagar för Bounce Academies. Dock är dessa mycket populära, och vi rekommenderar därför att du bokar en biljett via länkarna nedan. Vi erbjuder även drop in, men bara i mån av plats. Ta med din biljett som du får via mail till prova-på-dagen för att få förtur till eventet.

OBS! Om du vill ta del av finfina rabatter så rekommenderar vi att du registrerar dig.

Vad är parkour och freerunning?

Ta över rummet – låt din egen kropp och kreativitet skapar nya kreativa, atletiska uttryck! Kolla in klippet där våra freerunners gör väggar till golv.

PARKOUR ACADEMY – ALLT ÄR AWESOME!

Alla våra instruktörer är experter inom freerunning och säkerhet är högsta prio. Upplägget liknar det vi har på Flight Academy . Vi utgår från din egen nivå och lär ut grundläggande rörelser som behövs för att du ska kunna utvecklas på ett säkert sätt.

Vår parkour- och freerunarena är i världsklass – utvecklad av Jump Squad och legenden Shaun Wood. Han har varit med och grundat BOUNCE Parkour Academy i Sverige och är med i gruppen Farang. Kan upplägget bli bättre?

SÅ BOKAR DU

Boka via länken nedan eller ring oss 020–10 34 00 eller mejla.Vi hörs!

Parkour Academy

1600 — 2300 kr
8 à 1 timme (vissa grupper 1,5 timme per tillfälle)
Max 16 i en grupp
4 olika steg: nybörjare till avancerad
Ett par BOUNCE-strumpor
Fritt inträde helgfria vardagar (gäller ej lov)

SCHEMA

Alla kurser är 8 tillfällen med uppehåll för påsklov. Varje termin avslutas dessutom med en stor avslutningsfest.
Pris: 1900 kr (om inte annat anges)

MÅNDAGAR v.14-v.22

18.00 – 19.00: Parkour Academy Steg 2 – 3 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

TISDAGAR v.14-v.22

17.00 – 18.00: Parkour Academy Steg 1 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

18.00 – 19.00: Parkour Academy Steg 2 – 3 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

ONSDAGAR v.14-v.22

18.00 – 19.00: Parkour Academy Steg 3 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

TORSDAGAR v.14-v.22

19.00 – 20.30: Parkour Academy Steg 4 (8+ år) Pris: 2300 kr

BOKA VIA MAIL

SÖNDAGAR v.14-v.22

18.00 – 19.00: Parkour Academy Steg 3 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

Alla kurser är 8 tillfällen med uppehåll för påsklov och enstaka röda dagar. Varje termin avslutas dessutom med en stor avslutningsfest.
Pris: 1900 kr (om inte annat anges)

MÅNDAGAR v.14-v.23

17.00 – 18.00: Parkour Academy Steg 1 (7-10 år)

BOKA VIA MAIL

18.00 – 19.00: Parkour Academy Steg 2 (7-10 år)

BOKA VIA MAIL

19.00 – 20.00: Parkour Academy Steg 3 (7-10 år)

BOKA VIA MAIL

ONSDAGAR v.14-v.22

17.00 – 18.00: Parkour Academy Steg 1 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

18.00 – 19.00: Parkour Academy Steg 2 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

19:00 – 20.30: Parkour Academy Steg 4 Avancerad (8+ år) Pris: 2300 kr

BOKA VIA MAIL

SÖNDAGAR v.14-v.23

16.00 – 17.00: Parkour Academy Steg 2 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

Alla kurser är 8 tillfällen med uppehåll för påsklov. Varje termin avslutas dessutom med en stor avslutningsfest.
Pris: 1600 kr (om inte annat anges)

MÅNDAGAR v.14-v.22

17.00 – 18.00: Parkour Academy Steg 1 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

18.00 – 19.00: Parkour Academy Steg 2 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

19.00 – 20.00: Parkour Academy Steg 3 – 4 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

TISDAGAR v.14-v.22

17:00 – 18.00: Parkour Academy Steg 1 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

18:00 – 19.00: Parkour Academy Steg 2 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

19:00 – 20.00: Parkour Academy Steg 3 – 4 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

ONSDAGAR v.14-v.22

17.00 – 18.00: Parkour Academy Steg 1 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

18.00 – 19.00: Parkour Academy Steg 2 (7-10 år)

BOKA VIA MAIL

19.00 – 20.00: Parkour Academy Steg 3 – 4 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

TORSDAGAR v.14-v.22

17.00 – 18.00: Parkour Academy Steg 1  (7+ år)

BOKA VIA MAIL

18.00 – 19.00: Parkour Academy Steg 2  (7+ år)

BOKA VIA MAIL

19.00 – 20.00: Parkour Academy Steg 3 – 4 (8+ år)

BOKA VIA MAIL

Vilken kurs ska jag välja?

Alla utvecklas i olika takter och vissa får kläm på skruvarna mer än volterna och vise versa. Därför är detta en ungefärlig guide av  våra olika steg för Flight Academy men den kan kommas att bli flexibel, alltså kan det hända att man ibland går över gränserna för de olika stegen.

Se åldersindelningen som en fingervisning. Vi anpassar våra grupper efter  de individer som går klasserna.

Ladda ned vår kursplan

Steg 1

Rekommenderas för alla som inte har någon tidigare erfarenhet av parkour/freerunning eller andra sporter men även för de som har gått på parkour/freerunning klasser upp till två säsonger och vill gärna repetera grunderna.

Här fokuserar vi mycket på den grundmotoriska träningen d.v.s. (rulla, klättra, hänga, kräla, åla sig fram), grundtekniker och bas styrka. Träning blandas med parkourlekar i Freerun området och andra lekar som tar plats på olika delar av våran venue, som exempel dodgeball, slam dunk, ninja warrior bana och trampolinerna. Vi kommer under kursens gång att introducera vaults, handvolter och volter. Dessutom kommer vi lära ut hinderbana och hur man effektivt kan ta sig över hinder.

Steg 2

Rekommenderas för de som har gått två eller flera säsonger av Parkour/freerunning hos oss eller andra klubbar och redan har goda grundtekniker inom hinderbana/volter och akrobatik.

Här tränar vi grundmotorisk träning d.v.s. (Rulla, klättra, hänga, kräla, åla sig fram), grundtekniker och bas styrka. Vi kommer att påbörja med vaults och volter redan från första träningen och eleven kommer att lära sig att kombinera övningar till små serier av rörelse som kallas (Lines). Träning blandas med parkourlekar i Freerun området och andra lekar som tar plats på olika delar av våran venue, som exempel dodgeball, slam dunk, ninja warrior bana och trampolinerna. Vi kommer under kursens gång att introducera smidig rörelse med flyt (flow), mer avancerade tekniker gällande Vaults, handvolter och volter som exempel wallflips eller skruvtekniker.

Steg 3

För de som har gått fyra eller flera säsonger av parkour/freerunning hos oss eller andra klubbar och behärskar grunderna inom hinderbana/volter och akrobatik.

Här fokuserar vi mindre på den grundmotoriska träningen d.v.s. (rulla, klättra, hänga, kräla, åla sig fram), grundtekniker och bas styrka. Istället kommer vi fördjupa oss i hinderbana, vaults och volter, hopp från mindre höjder, långa hopp och smidig rörelse med bra flyt. Träning blandas med parkourlekar i Freerun området och andra lekar som tar plats på olika delar av våran venue, som exempel dodgeball, slam dunk, ninja warrior bana och trampolinerna. Under kursens gång kommer vi introducera fallteknik, absorberingsteknik, svåra hinder och dubbla volter. Eleven kommer att lära sig skapa egna hinder och sätta egna mål för träningen.

Steg 4

För att delta i vår avancerade grupp ska man ha gått ett minimum av fem säsonger av Freerunning Academy och blivit godkänd av våra Parkour Academy Coacher och eller klarat av level 4 testet. För att delta i denna grupp rekommenderas att eleven behärskar steg 1 – 2 och 3 och har väldigt goda kunskaper inom hinderbana, volter och akrobatik.

Här kommer eleven lära sig att ta mer ansvar och planera egen träning. Från första träningen kommer coach tillsammans med varje elev göra upp en plan för kursens gång vilket inkluderar målsättning/specialisering och trick lista.

Vanliga Frågor

Vad är Parkour Academy?

Parkour Academy är en kurs där du lär dig parkour och freerunning.

Hur gammal och lång måste jag vara?

För att delta på Parkour Academy måste du vara över 110 cm. De flesta av våra kurser vänder sig till barn från 8 år men vi har även vissa klasser som är för barn från 6 år. Dessa finner du i schemat ovan.

Jag är vuxen, finns det möjlighet för mig att gå Parkour Academy?

Om vi erbjuder klasser för vuxna kommer det stå i det schema som uppdateras för varje kursstart. Vi erbjuder alltid alternativet för privatlektioner för alla olika åldrar (minst över 3 år).

Jag är förälder och vill gärna gå tillsammans med mitt barn på kurs, går det?

Tyvärr erbjuder vi ej gemensamma klasser för vuxna och barn än men det finns bland annat privatlektioner ni kan boka för er bägge med er egen instruktör.

Vad lär jag mig på Parkour Academy?

Under kursen så kommer du att få lära dig allting vad freerun och parkour innebär nämligen: snabba förflyttningar, volter på mark och massa andra häftiga trick över hinder och på marken. De olika stegen är ett sätt för dig att klättra uppåt när du känner att du är redo för det och därmed avancera din hoppning för varje termin! Både en nivåförklaring samt en kursplan finns att ladda ner här. 

Hur länge pågår kursen?

En terminen är 8 veckor lång med uppehåll under lov och röda dagar. Vi erbjuder även dubbeltermin som är 16 veckor lång.

När betalar jag för kursen?

Du betalar i samband med bokningen, antingen via hemsidan eller via en betalningslänk som skickas till din mejladress. Bokningen blir endast giltig efter betalning.

Hur bokar man in sig för en kurs?

Boka gör du antingen via hemsidan eller vår telefonbokning.

På hemsidan kan du anmäla intresse för nyhetsbrev och få kontinuerlig information gällande våra kurser och program. Detta är inte en bokning för kursen utan endast en intresseanmälan.

Vad händer om jag måste avboka?

Vi erbjuder ingen möjlighet att avboka annat än om barnet blir sjukt. Då behöver vi läkarintyg. Kontakta oss så fort som möjligt.

Kan jag få pengarna tillbaka om jag ångrar mig mitt i kursen?

Vi erbjuder ingen återbetalning eller avbokning i enlighet med våra villkor. Fram till två veckor innan kursstart har ni dock möjlighet att avboka och få pengarna åter vid uppvisande av läkarintyg.
Inom två veckor innan kursstart och fram till att kursen startar har du ingen möjlighet för återbetalning.

Vad gör jag om jag blir sjuk eller missar ett tillfälle?

Om du blir sjuk rekommenderar vi att du anmäler dig sjuk till oss så snart som möjligt så vi kan informera ansvariga på plats. Detta gör du genom att mejla in till [email protected]

Du har möjlighet att ta igen er missade omgång i slutet av terminen på våra ta-igen-klasser vi erbjuder när kursen är slut. 

Måste en vuxen anhörig lämna samt hämta minderårig efter träningen?

Om deltagaren är under 12 år gamla lämnas och hämtas de av vuxen anhörig eller ansvarig. Är deltagaren över 12 år gammal får hen komma och lämna anläggningen själv.

Vad för typ av kläder rekommenderas vid träning?

Oömma kläder man kan röra sig bekvämt i.

Får jag hoppa gratis obegränsat på BOUNCE om jag går i en kurs?

Som deltagare i en kurs hos oss på Bounce hoppar du gratis under vardagar hela dagen. Detta gäller endast drop in och går alltså inte att boka i förväg. Undantag är event, röda dagar, helger och lovdagar.

INTRESSEANMÄLAN

Vill du veta mera om kursen? Fyll i formuläret så hjälper vi dig med mer information!