Freerun Academy logo

FREERUN ACADEMY – LÄR DIG PARKOUR PÅ BOUNCE

Du behöver inte leta längre – här är Sveriges bästa träningscentrum för Freerun. På BOUNCE Freerun Academy lär du dig allt: från grunderna i parkour till avancerade Freerunning-flips. Det spelar ingen roll vilken nivå du startar på – kurserna passar alla som vill träna tricks.

Vi träffas och kör en timme i veckan och är max 12 deltagare per grupp. Men du – boka snabbt! Platserna går åt snabbare än du hinner sätta en speed vault.

Vad är Freerunning?
Ta över rummet – låt din egen kropp och kreativitet skapar nya kreativa, atletiska uttryck! Kolla in klippet där våra freerunners gör väggar till golv.

INSTRUKTÖRER, UPPLÄGG OCH ANLÄGGNING – ALLT ÄR AWESOME!

Alla våra instruktörer är utbildade experter inom freerunning och säkerhet är högsta prio. Upplägget liknar det vi har inom Flight Academy: vi utgår från din egen nivå när du lär dig de nyckelrörelser och skills som behövs för att utvecklas och njuta säkert.

Vår Freerun-anläggning är i världsklass – utvecklad av Jump Squad och legenden Shaun Wood. Han har varit med och grundat BOUNCE Freerun Academy i Sverige och är med i gruppen Farang. Kan upplägget bli bättre?

SÅ BOKAR DU

Ring och prata med oss på tel. 020–10 34 00 eller mejla programs@bounce.se. Vi hörs!

 • Du måste vara minst 110 cm lång för att vara med.
 • Coacherna är utbildade experter och anpassar nivån till dig.
 • Nästa kursstart: vecka 15
 • Pris: 1800 kr / 2200 kr för avancerad nivå
 • Kurslängd: 8 veckor (inte under lov och röda dagar)
 • Gratis inträde på BOUNCE vardagar 10:00– stägning (inte när det är lov, röda dagar eller event)
 • Ett par egna BOUNCE-strumpor
 • Minsta längd för att delta: 110 cm.
 • Coacher: utbildade, tränade experter som anpassar inlärningen efter dig.
 • Kursstart: vecka 15
 • Pris: 1400 kr
 • Kurslängd: 8 veckor (inte lov och röda dagar)
 • Gratis inträde på BOUNCE ingår på vardagar kl. 10:00- stägning (inte lov, röda dagar eller event)
 • Ett par egna BOUNCE-strumpor
 • Minsta längd för att delta: 110 cm.
 • Coacher: utbildade, tränade experter som anpassar inlärningen efter dig.
 • Kursstart: vecka 15
 • Pris: 1800 kr / 2200 kr för avancerad nivå
 • Kurslängd: 8 veckor (inte lov och röda dagar)
 • Gratis inträde på BOUNCE ingår på vardagar kl. 10:00- stägning(inte lov, röda dagar eller event)
 • Ett par egna BOUNCE-strumpor

SCHEMA

Sitt still i båten! Höstens schema kommer snart.

Sitt still i båten! Höstens schema kommer snart.

Sitt still i båten! Höstens schema kommer snart.

Vilken kurs ska jag välja?

Alla utvecklas i olika takter och vissa får kläm på skruvarna mer än volterna och vise versa. Därför är detta en ungefärlig guide av  våra olika steg för Flight Academy men den kan kommas att bli flexibel, alltså kan det hända att man ibland går över gränserna för de olika stegen. 

Det går även att ladda ned vår kursplan genom att klicka här

Steg 1

Rekommenderas för alla som inte har någon tidigare erfarenhet av parkour/freerunning eller andra sporter men även för de som har gått på parkour/freerunning klasser upp till två säsonger och vill gärna repetera grunderna.

Här fokuserar vi mycket på den grundmotoriska träningen d.v.s. (rulla, klättra, hänga, kräla, åla sig fram), grundtekniker och bas styrka. Träning blandas med parkourlekar i Freerun området och andra lekar som tar plats på olika delar av våran venue, som exempel dodgeball, slam dunk, ninja warrior bana och trampolinerna. Vi kommer under kursens gång att introducera vaults, handvolter och volter. Dessutom kommer vi lära ut hinderbana och hur man effektivt kan ta sig över hinder.

Steg 2

Rekommenderas för de som har gått två eller flera säsonger av Parkour/freerunning hos oss eller andra klubbar och redan har goda grundtekniker inom hinderbana/volter och akrobatik.

Här tränar vi grundmotorisk träning d.v.s. (Rulla, klättra, hänga, kräla, åla sig fram), grundtekniker och bas styrka. Vi kommer att påbörja med vaults och volter redan från första träningen och eleven kommer att lära sig att kombinera övningar till små serier av rörelse som kallas (Lines). Träning blandas med parkourlekar i Freerun området och andra lekar som tar plats på olika delar av våran venue, som exempel dodgeball, slam dunk, ninja warrior bana och trampolinerna. Vi kommer under kursens gång att introducera smidig rörelse med flyt (flow), mer avancerade tekniker gällande Vaults, handvolter och volter som exempel wallflips eller skruvtekniker.

Steg 3

För de som har gått fyra eller flera säsonger av parkour/freerunning hos oss eller andra klubbar och behärskar grunderna inom hinderbana/volter och akrobatik.

Här fokuserar vi mindre på den grundmotoriska träningen d.v.s. (rulla, klättra, hänga, kräla, åla sig fram), grundtekniker och bas styrka. Istället kommer vi fördjupa oss i hinderbana, vaults och volter, hopp från mindre höjder, långa hopp och smidig rörelse med bra flyt. Träning blandas med parkourlekar i Freerun området och andra lekar som tar plats på olika delar av våran venue, som exempel dodgeball, slam dunk, ninja warrior bana och trampolinerna. Under kursens gång kommer vi introducera fallteknik, absorberingsteknik, svåra hinder och dubbla volter. Eleven kommer att lära sig skapa egna hinder och sätta egna mål för träningen.

Steg 4

För att delta i vår avancerade grupp ska man ha gått ett minimum av fem säsonger av Freerunning Academy och blivit godkänd av våra Freerun Academy Coacher och eller klarat av level 4 testet. För att delta i denna grupp rekommenderas att eleven behärskar steg 1 – 2 och 3 och har väldigt goda kunskaper inom hinderbana, volter och akrobatik.

Här kommer eleven lära sig att ta mer ansvar och planera egen träning. Från första träningen kommer coach tillsammans med varje elev göra upp en plan för kursens gång vilket inkluderar målsättning/specialisering och trick lista.

Vanliga Frågor

Vad är Freerun Academy?

Freerun Academy är en kurs där du lär dig parkour och freerunning.

Hur gammal och lång måste jag vara?

Vi har olika åldersgrupper för de olika kurserna vi erbjuder. Vi har både grupper för barn, ungdomar och vuxna. För att delta på Freerun Academy måste du vara över 110 cm.

Jag är vuxen, finns det möjlighet för mig att gå Freerun Academy?

Om vi erbjuder klasser för vuxna kommer det stå i det schema som uppdateras för varje kursstart. Vi erbjuder alltid alternativet för privatlektioner för alla olika åldrar (minst över 3 år).

Jag är förälder och vill gärna gå tillsammans med mitt barn på kurs, går det?

Tyvärr erbjuder vi ej gemensamma klasser för vuxna och barn än men det finns bland annat privatlektioner ni kan boka för er bägge med er egen instruktör.

Vad lär jag mig på Freerun Academy?

Under kursen så kommer du att få lära dig allting vad freerun och parkour innebär nämligen: snabba förflyttningar, volter på mark och massa andra häftiga trick över hinder och på marken. De olika stegen är ett sätt för dig att klättra uppåt när du känner att du är redo för det och därmed avancera din hoppning för varje termin! Både en nivåförklaring samt en kursplan finns att ladda ner här

Hur länge pågår kursen?

Terminen är 8 veckor med uppehåll under lov och röda dagar.

När betalar jag för kursen?

Du betalar i samband med bokningen, antingen via hemsidan eller via en betalningslänk som skickas till din mejladress.

Hur bokar man in sig för en kurs?

Boka gör du antingen via hemsidan eller vår telefonbokning.

På hemsidan kan du anmäla intresse för nyhetsbrev och få kontinuerlig information gällande våra kurser och program. Detta är inte en bokning för kursen utan endast en intresseanmälan.

Vad händer om jag måste avboka?

Vi avbokning till och med senast 14 dagar innan kursstart har du möjlighet att få återbetalning. Då ringer du in till vårt Contact center och informerar att du måste avboka din bokning och återbetalning sker efter några dagar. Efter 14 dagar innan kursstart finns det ingen möjlighet att få tillbaka pengarna för betald kurs.

Kan jag få pengarna tillbaka om jag ångrar mig mitt i kursen?

Vid avbokning inom två veckor innan kursstart och fram till att kursen startar har du ej möjlighet att få tillbaka pengarna för kursen. Vi har ingen återbetalning. 

Vad gör jag om jag blir sjuk eller missar ett tillfälle?

Om du blir sjuk rekommenderar vi att du anmäler dig sjuk till oss så snart som möjligt så vi kan informera ansvariga på plats.

Du har möjlighet att ta igen er missade omgång i slutet av terminen på våra ta-igen-klasser vi erbjuder när kursen är slut. 

Måste en vuxen anhörig lämna samt hämta minderårig efter träningen?

Om deltagaren är under 12 år gamla lämnas och hämtas de av vuxen anhörig eller ansvarig. Är deltagaren över 12 år gammal får hen komma och lämna anläggningen själv.

Vad för typ av kläder rekommenderas vid träning?

Oömma kläder man kan röra sig bekvämt i.

Får jag hoppa gratis obegränsat på BOUNCE om jag går i en kurs?

Som deltagare i en kurs hos oss på Bounce hoppar du gratis under vardagar hela dagen. Detta gäller endast drop in och går alltså inte att boka i förväg. Undantag är event, röda dagar, helger och lovdagar.

Hej! Kul att du är intresserad! – våra kurser är så poppis att de nu är fulltecknade! Vill du att vi hör av oss när det är dags för ny kursstart så att du kan knipa en plats på studs?

Om du verkligen vill komma igång nu kan vi tipsa om våra privatlektioner